Network Menu

Klettersteigen Pinut

Map Unavailable

Datum/Tid
Datum: 2019-09-12
Hela dagen

Categories #_Kategorier


När: 12 oktober

08.30-15.00

Anmälan: till sweazurichevents@gmail.com

Kontaktperson: Hanna Wramdemark

Visste ni att Klettersteiget Pinut i Flims är Schweiz äldsta? Det har funnits sen 1907 men fick en ordentligt renovering 2007. Att uppleva Pinut är en fantastisk upplevelse och en möjlighet att se naturen från sin bästa sida. Den är teknisk enkel (barn från 12 år kan göra den) men är man väldigt höjdrädd så är det tuffare. Lite pirr i magen skall man ha för man går ju trots allt på stegar längs med en bergvägg och det är väldigt exponersat samt in i en grotta. Vi ser gärna att ni också är i god fysisk form. Ta chansen och häng på ett äventyr med oss.

Tid: Start tidigt på morgonen och hemkomst på eftermiddagen. (Vi ser hur många vi blir och planerar resan därefter. Hela Klettersteiget tar c:a 2,5 h men sen har vi en vandring innan starten som är på 30 min och c:a 1h vandring efteråt ned till Bargis där vi äter lunch och tar buss tillbaka.
Kostnad: c:a 30 CHF för hyra av utrustningen. Vi går utan guide då inga klätterförkunskaper krävs. Det kan självklart vara en god idé att se över sin försäkring om man har frågor om skada. Tillägg för bensin och bussbiljett tillkommer samt lunch till självkostnadspris.
Förkunskaper/Vilken form krävs: Du behöver inte ha klättrat tidigare men du bör vara i god form och klara av en heldags hårdare vandring. Är man extremt höjdrädd så är detta inte rätt aktivitet men lite respekt för höjder går fint. Hanna Wramdemark har gjort flera Klettersteig tidigare inkl Pinut och hjälper till med utrustning och visar hur man säkrar. Man är välkommen att kontakta henne för frågor.
Utrustning: Vi hyr sele, hjälm och karbiner i Flims. Man behöver bra skor med bra grepp. Vandringsskor fungerar bra. En liten ryggsäck med vatten, snacks, något extra plagg m.m är bra att ha med. Hanna har några ryggsäckar att låna ut om man inte har någon själv och sen kan man dela ryggsäck också. Solkräm, hatt/keps/solbrillor är att rekommendera. Tunn vindjacka, mössa, handskar beroende på väder. Hanna har med First Aid kit.

Är du fortfarande osäker så se denna video från Flims:
https://www.youtube.com/watch?v=AOZ5eoK4yuY