Network Menu

Lediga positioner

Vill du vara med och påverka och utveckla dig själv och andra i en grupp av engagerande kvinnor? Då är SWEA definitivt något för dig!

Att jobba för SWEA är ett ideellt arbete som är mycket givande och utvecklande. SWEA är en förening i olika delar av världen och i Zürich har vi funnits i mer än 25 år. Styrelsens medlemmar väljs på årsmötet som hålls i januari/februari varje år. Vi tar gärna emot ett mail om du har några frågor eller är intresserad av att engagera dig i SWEA Zürich – det finns alltid något för alla.

Kontaktuppgifter till styrelsen hittar du här.

JUST NU SÖKER VI VÅR NÄSTA:

CHEFREDAKTÖR
Nu söker SWEA Schweiz nästa chefredaktör till tidningen SWEA Schweiz Magasin. Rollen är en kreativ projektledarroll där möjligheten till att leda, coacha, inspirera och fungera som bollplank är viktig, samt möjligheten till att producera texter, korrigera texter och planera för aktuellt innehåll. Det krävs ingen tidigare erfarenhet som redaktör eller chefredaktör men det är en klar fördel om man är van vid att leda projekt och är bra på att gå i hamn efter uppsatta mål.

Syftet med SWEA Schweiz Magasin är att ge SWEAs medlemmar en inblick i vad som händer inom SWEA, att inspirera andra kvinnor till att bli medlemmar, samt att ge medlemmarna en medlemsförmån med intressant och inspirerande läsning. Vi gillar vår tidning och ser gärna att en person med kreativa ögon nu tar över rollen så att tidningen kan leva kvar. Rollen är helt ideell och ger dig även en plats i SWEA Zürich styrelse.

För mer information om rollen kontakta vår nuvarande chefredaktör Emilia på sweazurichredaktion(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

LAYOUTANSVARIG
Vi söker nu även en ny layoutansvarig till SWEA Schweiz Magasin – en kreativ och utvecklande roll. Då vi främst arbetar med InDesign är erfarenhet av detta eller liknande program en stor fördel, dock inget tvång. Har man datorvana och ett brinnande intresse för att lära sig något nytt finns alltid möjligheter! Eftersom arbetet i SWEA är ideellt är detta ett ypperligt tillfälle att samla nya erfarenheter och lära känna nya människor.

Som layoutansvarig arbetar du tätt tillsammans med vår chefredaktör som ansvarar för innehållet i SWEA Schweiz Magasin som ges ut två gånger per år. Då vi nu även söker en ny chefredaktör finns stora möjligheter för er som team att arbeta fram nya rutiner och koncept.

För mer information om rollen kontakta Maria på sweazurichledamot(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

SOCIAL MEDIA/WEB ANSVARIG
Nu söker SWEA Schweiz en person som vill ansvara för SWEA Zürich sociala medier inklusive Web. Du kommer att ansvara för utvecklandet samt uppdaterandet av alla våra social medier. Idag inbegriper det vår hemsida, Facebook och våra Nyhetsbrev. I framtiden kanske andra. Det kan du vara med och påverka.

Syftet med våra sociala medier är att ge våra medlemmer uppdaterad information så lättillgängligt som möjligt. Inte minst handlar det om att informera våra medlemmar om kommande SWEA event i eller utanför Schweiz men även om att stödja våra medlemmar med information som kan göra deras utlandsvistelse i Schweiz så rikt som möjligt. Våra sociala medier är även ett viktigt instrument att ge SWEAs medlemmar en inblick i vad som händer inom SWEA, att inspirera andra kvinnor till att bli medlemmar, samt att ge medlemmarna en medlemsförmån med intressant och aktuell information. Rollen är helt ideell och ger dig även en plats i SWEA Zürich styrelse. Är du utåtriktad, kan uttrycka dig väl på svenska samt har ett intresse för sociala medier så är detta ett jobb för dig.

För mer information om rollen kontakta vår nuvarande sociala medier ansvarig Anna-Carin Nicolini på email sweazurichmedia(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

SEKRETERARE
SWEA Zürich söker även sekreterare till styrelsen. Det är roligt att jobba i SWEAs styrelse, med mycket gemenskap och alla hjälps åt. Sekreterarrollen är för dig som gillar ordning och reda. Du ansvarar för att protokoll skrivs och skickas till rätt personer för varje styrelsemöte. Ser även till att kallelser och underlag finns tillgängligt och bokar lokal. Tillsammans med kassören tar du också ett ansvar för årsmötet. Det är bra om du tycker om att skriva och behärskar svenska språket väl.

Arbetet i SWEA är helt ideellt, och styrelsen sammanträder ungefär en gång i månaden, med uppehåll för sommarmånaderna. Självklart finns det gott om möjligheter att engagera sig på många sätt i styrelsearbetet, och det är ett gott och glatt samarbete som gänget i styrelsen påverkar tillsammans.

Har du funderingar eller frågor om sekreterarrollen hör gärna av dig:

Birgitta ”Bitte” Eckerström Ubby sweazurichsekreterare(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com">sweazurichsekreterare(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

PR- OCH ANNONS
Som PR- och annonsansvarig för SWEA Zürich arbetar du främst tillsammans med redaktören, web-ansvarig och layoutansvarig. Uppdraget går främst ut på att upprätthålla kontakten med våra samarbetspartners, både annonsörer och sponsorer, samt att kontakta nya aktörer som kan ha ett intresse i SWEA. Du kommer även att ha viss kontakt med representanter från SWEA Genève.

I framtiden ser vi gärna att rollen innefattar en större del PR, där fokus också ligger på att på olika sätt informera om SWEA och SWEA Zürich, men det finns självklart möjligheter att anpassa rollen efter dina egna erfarenheter och behov. Generellt passar rollen dig som är social, uppmärksam och inte har problem med att knyta nya kontakter. 

Intresserad? Hör gärna av dig till Elin: sweazurichpr(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com">sweazurichpr(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

VICE ORDFÖRANDE
Som vice ordförande är din huvuduppgift att företräda vår ordförande i hennes frånvaro samt ansvara för att ta in ansökningar om donationer, hantera donationsprocessen samt ta fram underlag för beslut om donationer.

Kontakta Sophie för mer information om rollen på sweazurichvice(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com">sweazurichvice(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Event
Det finns även möjlighet att engagera sig i vår eventgrupp, för mer information kontakta eventansvarig: sweazurichevents(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com